Interview with Jennifer, the YA Library Associate at the Cordelia Library

By Cordelia Teen Justin M.

1.) Question: what is the main purpose of being a librarian?

answer:  to help people find information and homework help.


2.) Question: why you pick this profession?

answer: she really felt like the library is being a part of the community.


3.)  Question: how did you get this job?

answer: she applied for it.


4.) Question: where did you start?

answer: she started shelving books.


5.) Question: do you like your job?

answer: she loves it.


6.) Question: why do you like your job?

Answer: she has a lot of fun.


7.) Question: how do you know where certain books are?

Answer: the Dewey Decimal system


8.) Question: why is the job hard?

answer there are challenges


9.) Question: how long have you been at this?

Answer: ten years


10.) Question: if you didn't pick this profession what other job would have picked?

Answer: services for teens


11.)Question: what are the challenges?

Answers: letting people know about the library

Leave a Comment


We have made the decision to open our POWERFUL and PRIVATE website traffic system to the public for just a few days! You can sign up for our UP SCALE network with a free trial as we get started with the public's orders. Imagine how your bank account will look when your website gets the traffic it needs. Visit us today:




Make it easier to get up-to-date news about books and services at your library. Sign up here.


Get the scoop on all the newest additions to the library's collection and find that next good read!



Want to know what programs are happening at your library? Get a copy of your local branch's calendar of events.






Check It Out is the newsletter of the Solano County Library, serving the cities of Fairfield, Rio Vista, Suisun, Vacaville, and Vallejo. More...



Sign up
to sample a book by reading a small portion each day for a week in your email.